De Varkenshoederij

In 2016 ben ik van start gegaan met het verwezenlijken van mijn droom, een varkenshoederij . Want Kuusje ( varkens op z'n Limburgs ) horen te leven in natuurlijke vrijheid. Naast het feit dat ze zo een gelukkig leven leiden ontstaat er vlees van zeer hoge kwaliteit. Naast alle crowdfarmers en bezoekers van de online slagerij vindt het Kuusj vlees ook zijn weg naar een aantal gerenomeerde restaurants in de regio. Afgelopen jaren gunde ik al 140 Kuusje een leven in vrijheid en plantte ook anderhalve hectare nieuwe natuur aan.

Na een succevolle start was 2018 echter een bewogen jaar. Een jaar dat startte met aanhoudende regenbuien, waardoor onze velden in een modderbad veranderde. Vol blijschap verwelkomden we daarna de eerste zonnestralen. Niet wetende dat dit het begin was van een langdurige periode van droogte en hoge temperaturen. Als klap op de vuurpijl brak er varkenspest uit. Wat ooit begon als een droom dreigde uit te monden in een nachtmerrie.


Een nieuwe uitdaging

Maar net toen, ... op het dieptepunt van bestaan, deed zich een nieuwe uitdaging voor die weer leven in de hoederij bracht. Ik kwam in contact met een boer uit de buurt. Geïnspireerd door mijn visie op varkens hoeden en de problematiek waarmee ik kampte kreeg ik de mogelijkheid om hier iets moois te creëren.

In 2019 ga ik een nieuwe locatie in gebruik nemen!!! Dit wordt het onderkomen voor de zeugen (moedervarkens). De Kuusjkes zullen hier geboren worden en opgroeien totdat ze groot genoeg zijn om mee gehoed te worden. Daarnaast dient deze verblijfplaats als wintervoorziening en huisvesting in tijden dat een ophokplicht van kracht is. Bijvoorbeeld als er varkenspest dreigt. Wel gaat er flink verbouwd worden. Daar heb ik jullie steun meer dan ooit bij nodig!!!

De Verbouwing

Op de nieuwe locatie staat momenteel een gewone stal. Iets waar de Kuusje natuurlijk niet in thuis horen. Voor de verbouwing tot een Kuusj vriendelijke verblijfplaats is een bedrag van 40.000 euro nodig. Dit wil ik via crowdfarming ophalen. Het crowdfarmingbedrag wordt geïnvesteerd in:

  • Overdekte en afsluitbare buitenloop. Zo kunnen de Kuusje toch buiten lopen maar zijn ze beschermd tegen weer en wind en wilde zwijnen (ivm varkenspest)
  • Afrastering voor de zeugenweide. De zeugen blijven jaarrond op deze locatie en krijgen de beschikking over deze weide.
  • Strohokken ipv roostervloer
  • 4 ruime kraamhokken waar de Kuusjkes geboren worden

Crowdfarming

Als crowdfarmer koop je een deel van een varken voordat het geboren is. Je kiest voor 1/10, 1/5 of 1/2 deel van een varken. Als bewijs van inschrijving ontvang je een certificaat met het oormerk.

Je wordt uitgenodigd voor het Weidefestijn. Na een jaar verzilver je het geïnvesteerde bedrag in vlees uit de online slagerij. Zo gun je een varken een leven in natuurlijke vrijheid en koop je eerlijk en direct van de hoeder.

Kies je bijvoorbeeld voor het crowdfarmingpakket, dan koop je al voor €12,50 / kg smaakvol vlees uit natuurlijke vrijheid. Het geïnvesteerde bedrag hoef je niet persé in een keer te verzilveren waardoor jouw bestelling altijd in een vriesvak past. Bestel je voor minimaal €50, dan wordt jouw bestelling gratis thuisbezorgd door héél NL.

Tussenstand

Doe mee !!!

Kies hier beneden jouw deel van een varken

Eerst proeven aan de natuurlijke smaken van Kuusj?

De online slagerij blijft gewoon 24/7 geopend voor het bestellen van vlees. ( gratis thuisbezorgd )