Onze visie

Wij bij Kuusj geloven in leven in natuurlijke vrijheid. Ieder mens is uniek en heeft het basis recht om te zijn die hij of zij wil zijn. Ongeacht achtergrond. Bij Kuusj gebruiken we de natuur als heelkamer. Vijf dagen per week staat het team van Kuusj klaar om samen met onze hulphoeders het boerenleven te leven en elke dag weer in zijn of haar kracht te komen.  

Vormen dagbesteding

Iedereen met een PGB (Persoons Gebonden Budget) kan in contact met ons komen om als hulphoeders verder te groeien. Afhankelijk van de wensen kan gekozen worden uit twee verschillende dagbestedingsvormen:

 
Belevingsgerichte dagbesteding:
het genieten en beleven is van groter belang dan het uitvoeren van activiteiten.
Activerende dagbesteding:
Er worden activiteiten uitgevoerd die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering.
Binnen de 'activerende dagbesteding' werken wij met certificaten.
Hiermee krijgt de deelnemer de kans om te groeien binnen zijn of haar vakgebied. 

Activiteiten

Dieren

Activiteiten die hierbij horen zijn o.a. varkens voeren, biggetjes verzorgen, hokken uitmesten, kippen voeren, kippenhok uitmesten, varkens omzetten van perceel en natuurlijk knuffelen.

Moestuin

Activiteiten die hierbij horen zijn o.a. onkruid wieden, water geven, planten, zaaien en oogsten.

Winkel en bezorging

Activiteiten die hierbij horen zijn o.a. bus inladen met bestellingen, bestellingen afgeven bij klanten, klanten helpen in de winkel.

Koken

Activiteiten die hierbij horen zijn o.a. het maken van jam, soepen, vlaai en gebak en lunch. Een mooie vorm van bewustwording. Van het zaaien tot het maken van je eigen lunch!

 
Neem contact met ons op!